Trebuie sa investim in adezivi?

REVI-TAC

De ce ar trebui sa investim in adezivi cand lucram cu materiale de constructii?

Ce sunt si pentru ce utilizam adezivii?

Un adeziv pentru materiale de constructii este un produs care îmbunătățește aderența mortarului, a tencuielilor sau a ghipsului care datorită porozității lor scăzute sau datorită trecerii timpului, nu au capacitatea de aderență corectă.

Idea de utilizare a produsului este ca strat adeziv de uniune intre materialele de constructii care nu permit o lipire puternica, de lunga durata. Se aplica pentru a uni un beton neted, placile de cerámica sau granit cu tencuiala de ghips sau mortarul care se aplica pe acestea.

Acest produs poate fi aplicat atât pe suprafețe verticale cât și orizontale. Aceste suprafete trebuie să fie curate, lipsite de praf, grăsimi sau orice element strain. Aplicarea acestui tip de produs este nerecomandata în cazul ploii sau în medii foarte umede și se va aplica mortar, tencuială sau ghips când suprafata de lipire este complet uscata.

Trebuie să luați în considerare aplicarea unui adeziv ca o investiție, deoarece aceasta minimizează considerabil problemele care ar putea apărea în viitor, cum ar fi plăcile care cad sau liantul care cedeaza si se dezlipeste.

Unde poți folosi un adeziv ca punte de legătură?

Lucrările în care acest produs este deosebit de util pot fi:

Netezirea tencuielii decorative cu grund prin acoperirea acesteia

Tencuieli de mortar

Tencuieli de gips

Tigla etc.

Înainte de a aplica orice punte comună, este important să vă asigurați că substratul pe care urmează să fie aplicat este corect lipit de suprafața anterioară. În caz contrar, acest suport va trebui curățat fie prin măcinarea unei părți a mortarului anterior, fie prin zgârierea vopselei anterioare. În caz de îndoială, este recomandabil să realizati acest pas.

De exemplu, dacă un perete constă dintr-un strat de cărămidă, mortar și tencuială, căutați crăpături sau zonele cu probleme în perete și scoateți o parte din tencuială, cu ajutorul unei spatule până când observati ca toate straturile anterioare sunt lipite perfect de stratul anterior.

Adăugând greutatea suplimentară a noului strat, stratul anterior ar putea fi dezlipit, deși cel nou este puternic lipit.