Cum se pregătește postamentul înainte de aplicarea hidroziolației Revimca?

Este obligatorie pregătirea suportul înainte de a aplica hidroizolația lichidă Revimca.

Suprafața trebuie să fie curată, uscată şi fără urme de reziduuri vechi, praf , grăsime sau alţi contaminanţi care pot afecta aderenţa. Se aplică ușor atât pe suprafețele orizontale, cât și înclinate.

Postamentul peste care aplicați hidroizolația trebuie să fie foarte bine lipit de suport.

Aplicarea produsului se efectuează cu pensula și trafaletele.

Avantajul hidroizolației Revimca este obținerea unui covor continuu, fără îmbinări.

Pregătirea suportului din tablă:

Recomandăm  ca îmbinarea tablei să fie făcută cu ajutorul șuruburilor, niturilor sau tabla să fie bine bătută pentru a evita desprinderea acesteia.

În cazul în care tabla prezintă porțiuni oxidate, vă sfătuim să aplicați pe zonele respective, produsul nostru PAVON pentru a trata rugina.

Banda de estanșare care se utilizează pentru acest tip de suport: voal de fibră de poliéster sau voal de fibră de sticlă.

Ranforsarea se face pe toată suprafața acoperișului în cazul în care aceasta prezintă fisuri, găuri sau pori pe unde pot apărea infiltrații de apă. În cazul în care tabla nu prezintă rugină și este într-un stadiu bun se poate aplica banda de etanșare strict pe îmbinarea dintre table. Există varianta achiziționării unei role de voal de fibră de poliéster de 18 cm lățime x 100 m.l. special creată pentru îmbinarea dintre table.

Pentru aplicarea produsului Revimca-Hidroizolație lichidă  cât și a benzii de etanșare, urmați pașii din fișa tehnică a produsului.

Pregătirea suportului din membrană bituminoasă:

Membrana bituminoasă trebuie să fie foarte bine lipită de postament. Reparați suportul, dacă este cazul, înainte de a aplica hidroizolația Revimca.

Daca membrana prezintă porțiuni cu bitum crud pe la îmbinare, pe zona respectiva recomandăm aplicarea produsului Revim AD, produs care neutralizează componentele chimice ale acestuia și evită o posibilă reacție chimică între produse.

Totodată suprafața trebuie să fie uscată în momentul aplicării primului strat de hidroizolație.

În cazul în care existau deja infiltrații de apă, așteptați ca suportul să se usuce foarte bine, pentru a evita riscul de condens.

Ca bandă de etanșare pentru acest tip de suport se utilizează fibra de poliester sau fibra de sticlă. Suprapunerea marginilor de lipire este de 10 cm. În zona gurilor de scurgere cât și pe atic se utilizează voalul de fibră de poliester.

Pentru aplicarea produsului Revimca-Hidroizolație lichidă  cât și a benzii de etanșare, urmați pașii din fișa tehnică a produsului.

 

Pregătirea suportului din gresie:

În cazul în care existau deja infiltrații de apă, uscare suportului este foarte importantă, pentru a evita riscul de condens. În cazul în care terasa se află într-un stadiu bun, aplicați produsul nostru conform instrucțiunilor din fișa tehnică.

În cazul în care terasa  prezintă porțiuni afectate, plăci sparte sau lipsă, reparați suportul. Nu este necesară decopertarea totală a terasei, eliminați doar plăcile care se mișcă. În cazul în care o parte din plăcile care se mișcă au fost scoase întregi, fără a fi afectate/sparte, acestea se lipesc din nou pe poziție, fără a suferi mișcări în momentul când călcăm pe ele. În cazul în care plăcile scoase se sparg, golul rămas se va  plomba cu mortar amestecat cu  Revim AD ( Aditiv pentru construcții care îi oferă mortarului elasticitate și rezistență).

În cazul rosturilor, care au fost afectate sau nu mai există, se procedează  la fel: se plombează zona respectivă cu amestecul realizat pentru înlocuirea plăcilor( Mortar + Revim AD ), amestec mai lichid, pentru a pătrunde mult mai bine prin rosturi. Uscarea stratului suport este foarte importantă și după realizarea reparațiilor. Curățați foarte bine zona de excesul de material aplicat ulterior.

Ca bandă de etanșare pentru acest tip de suport se utilizează fibra de poliester sau fibra de sticlă. Suprapunerea marginilor de lipire este de 10 cm. În zona gurilor de scurgere cât și pe atic se utilizează voalul de fibră de poliester.

Pentru aplicarea produsului Revimca-Hidroizolație lichida  cât și a benzii de etanșare, urmați pașii din fița tehnică a produsului.

Vă prezentăm un exemplu de aplicare a Hidroizolației Revimca pe o terasă placată cu gresie: https://www.youtube.com/watch?v=fgNW_WrpqHA

Consultați fișa tehnică a produsului pentru a cunoaște etapele de aplicare ale produsului nostru!