Sfaturi pentru vopsirea unei camere

Materiale necesare: rolă, perii, spatule, banda de izolat, chit și vopsea revimcolor pentru interior.

  1. PREGĂTIREA SUPRAFEȚEI

Pentru pereții noi: aplicați un strat de grund.

Pe pereții vopsiti anterioar: Îndepărtați vopseaua decojită cu o spatulă și reparați cu chit găurile și fisurile de pe suprafață.

Vopseaua veche trebuie să fie bine șlefuită înainte de vopsire, facilitând astfel ca noua vopsea să fie fixată corect pe cea anterioară, pentru un rezultat profesional vă recomandăm să utilizați o mașină de șlefuit.

Dacă există pete cum ar fi ciuperci sau mucegai, este necesar să le eliminați folosind apă și înălbitor, în caz contrar acestea vor apărea din nou după vopsire.

2.   PROTEJEAZĂ

Protejați zonele în care nu doriți să vopsiți sau să pătați cu bandă marcantă. Vă recomandăm să protejați marginile ferestrelor, încuietorile și balamalele ușilor, prizele electrice etc.

3. VOPSIRE

Pentru a aplica vopseaua aveți nevoie de o rolă sau perie. Scurgeți bine în galeată excesul de vopsea.

Este important să menținem directia aleasă atunci când vine vorba de vopsea, adică dacă mergem de sus în jos sau de la dreapta la stânga, trebuie să o facem la fel pe toți pereții.

Pentru a obține o acoperire completă a pereților, trebuie să aplicăm două straturi de vopsea, cu excepția vopselelor speciale care au o putere de acoperire mai mare.

În cazul în care vopseaua anterioară are o culoare foarte vie, este posibil ca cea noua să nu o acopere bine. Pentru a evita acest lucru trebuie să aplicăm un strat de vopsea de neutralizare (alb).