Sfaturi pentru vopsirea unei camere

 

Materiale necesare: rolă, perii, spatule, banda de izolat, chit și vopsea revimcolor pentru interior.

  1. PREGATIREA SUPRAFETEI

Pentru pereții noi: aplicați un strat de grund.

Pe pereții vopsiti anterioar: Îndepărtați vopseaua decojita cu o spatulă și reparați cu chitul găurile și fisurile de pe suprafata.

Vopseaua veche trebuie să fie bine șlefuită înainte de vopsire, facilitând astfel că noua vopsea sa fie fixată corect pe cea anterioară, pentru un rezultat profesional vă recomandăm să utilizați o mașină de șlefuit.

Dacă există pete cum ar fi ciuperci sau mucegai, este necesar să le eliminați folosind apă și înălbitor, în caz contrar acestea vor apărea din nou după vopsire.

2.   PROTEJEAZĂ

Protejați zonele în care nu doriți să vopsiți sau să patați cu bandă marcantă. Vă recomandăm să protejați marginile ferestrelor, încuietorile și balamalele ușilor, prizele electrice etc.

 

 

 

3. VOPSIRE

Pentru a aplica vopseaua aveti nevoie de o rola sau perie. Scurgeti bine in galeata excesul de vopsea.

Este important să menținem directia aleasa atunci când vine vorba de vopsea, adică dacă mergem de sus în jos sau de la dreapta la stânga, trebuie să o facem la fel pe toți pereții.

Pentru a obține o acoperire completă a pereților, trebuie să aplicăm două straturi de vopsea, cu excepția vopselelor speciale care au o putere de acoperire mai mare.

În cazul în care vopseaua anterioară are o culoare foarte vie, este posibil ca cea noua să nu o acopere bine. Pentru a evita acest lucru trebuie să aplicăm un strat de vopsea de neutralizare (alb).